Детски дрехи – какви, колко, как?

Публикувано от Ивета 25/08/2015 0 Коментар(и) Новини,

Детски дрехи

Детски дрехи – какви, колко, как

 

 

Ето че вече сте родител, дългоочакваният момент е настъпил и малкото съкровище се е появило на бял свят! Успоредно с хилядите въпроси, които всеки от нас си задава, съвсем скоро на дневен ред идва и една много важна и необятна тема – детските дрехи! Какви детски дрехи да изберем за нашето мъниче, колко детски дрехи да купуваме, как да съчетаваме детските дрехи, въпроси, които вълнуват всеки родител! Може би това е тема, която е по-близка до мама, но съвременният татко също не остава безразличен как ще изглежда неговата малка принцеса или малък принц!

 

Един от най-важните фактори при избора на детски дрехи, независимо дали са дрехи за момичета или дрехи за момчета, са материите. За предпочитене е те да са от естествени материи, които нежно да галят детската кожа и да са хипоалергични и безопасни. Най-често се използва памукът. Другото, което трябва да се съобрази в избора е, че малките слънца играят, щуреят, цапат се и детските дрехи се перат почти ежедневно.

 

Не бива да забравяме, че децата постоянно се движат, тичат, катерят се и детските дрехи трябва да са удобни, да не стягат детето, да не се усукват около крачетата или ръчичките му, а да оставят лека и ефирна свобода за весели игри.

 

Детски дрехиДрехите за момичета и дрехите за момчета вече сякаш са „избягали” от „розово” за момиченце и „синьо” за момченце. Това улеснява, но може би и в някаква степен затруднява в избора за детски дрехи. Палитрата вече е много по-разнообразна, кройките много по-раздвижени, пазарът много по-богат. Всеки родител поне веднъж е изпитвал желанието да изкупи всички детски дрехи по магазините, но не трябва да се забравя, че дечицата растат като „гъбки”, и дрешките умаляват много бързо, затова, въпреки голямото желание малкото съкровище да притежава всички най-красиви детски дрехи, трябва да пазаруваме с радост и мярка, като по този начин също така детето се научава да цени и да оценява своите подаръци!

Остави коментар

Web Analytics