Детски дрехи за кръщене

Публикувано от Ивета 26/08/2015 0 Коментар(и) Новини,

Детски дрехи за кръщене

 

Детски дрехи за кръщене

 

С появата на детето се появяват и безброй „неизвестни”и „сладки” събития, които преминават през храненето, преобуването, къпането, съня и стигат до детските площадки, детските кътове, ходенето на рожден ден, на сладкарница, ресторант, кино, куклен театър, сватба и разбира се кръщене.

Кръщенето е много важно събитие за всеки християнин. Това е ритуал, който се е запазил до днес и повечето хора го извършват.  Обикновено се прави докато детето е малко, преди да навърши годинка. Според християнската религия кръщенето е пречистване на духа и подготовка за новия живот. Най-важен в кръщавката е кръстникът. Той ще бъде духовния водач на детето в живота му. Прави се погача и ритуалът се извършва в църква.

 

Едно от важните неща са детските дрехи за кръщене. Това постепено се превръща в индустрия, която вече има почва и в България. Южната ни съседка Гърция отделя изключително внимание на кръщенето и там кръщавката е като малка сватба.

 

Има многобройни фирми, които са специализирани изцяло в изработката на красиви детски дрехи за кръщене. Комплектът, който е необходим за този толкова важен ритуал, включва хавлийка за детето, нови детски дрехи – потниче, гащички, чорапки, шапчица, рокля или костюм, обувки, златно кръстче. Всичко това се купува от кръстниците.

 

 

Детски дрехи за кръщенеДетски дрехи за кръщене

детска рокличкаДетски дрехи за кръщене

Отделно са необходими питка, мед, вино, зехтин, сапун, кърпа, свещи за църквата. Все по-често комплектът детски дрехи се слага в кутия, която може да бъде цяло произведение на изкуството!

Ако вътре ще се помещават детски дрехи за кръщене на момиче, кутията може да бъде направена като каляска на принцеса, изпипана до най-малкия детайл и украсена дори с преденца на прозорчетата.

Детски дрехи за кръщенепанталонки за деца

Ако кутията трябва да включва детски дрехи за кръщене на момче, то тя може да бъде като камионче или кола, които да бъдат като умален вариант на истинските такива. Само развихрете фантазията си и можете да си представите колко богат е изборът! Украсата на свещите също се превръща в ювелирно изкуство.

Разбира се най-големият акцент пада върху детските дрехи за кръщене, които могат да превърнат всяко дете в малък принц или принцеса!

Детски дрехи за кръщенеДетски дрехи за кръщене

*Повечето от снимковия материал в статията е от кръщенето на малката Теодора, която е талисманчето на Детска дрехотека.

Остави коментар

Web Analytics