Мама – една дума, много значения

Публикувано от Ивета 26/08/2015 0 Коментар(и) Новини,

Мама – една дума, много значения

 

облекла за деца

 

Съвременната жена – една съвкупност от умения, качества, издръжливост. Тя работи, тя е майка, домакиня, приятел. Успява едновременно да пише на компютъра, да преобува бебето си, да говори по телефона, да наглежда включеното на печката ядене, да обръща внимание на мъжа си, да спортува, да изглежда добре! Списъкът е безкраен!

 

При отглеждането на малко дете задачите на една майка никога не свършват. Преди да стане родител, човек не може да си представи какво означава това. Всички сме гледали приятни романтични комедии за това как някое бебе пишка в лицето на баща си, разпилява гримовете на майка си, рисува по стените и още безброй забавни случки и ситуации, казвали сме си „Ах, колко сладко!”, но сме нямали ни най-малка представа какво всъщност означава да имаш дете.

 

Колкото и да са ни разказвали наши близки и приятели за своите преживявания, притеснения, радости, ние само сме си казвали „Но защо

 

толкова се притесняват от една хремичка?!” Или „Какво толкова, че му е поникнало зъбче?! поли за момичетаНа всички им никнат!” Как разбират, че „аю пипи” всъщност е „are you sleeping”  от песничката от Baby TV – Are you sleeping, brother John”?  И най- важното, което след време ни се струва и най-смешното - „Аз това никога няма да го правя!” или „Моето дете ако направи така, аз ще направя....” Разпознавате ли се вече? Детето Ви се тръшва на пода в супермаркета за поредната близалка или шоколадово яйце, при положение, че отдавна е превишило дневната доза за тези неща, Вие сте с десет торби, вече доста изморени в края на деня и сте пред избора: да купите близалката и да си тръгнете веднага или да бъдете строг и непреклонен родител, да гоните детето , грабнало пет близалки, тичайки и крещейки из целия супер маркет, да срещнтете всички тези възмутени погледи на хората, които ви гледат по същия начин, както Вие гледахте преди няколко години в аналогична ситуация...

 

роклички за момичета

  • Всъщност има ли по-голямо щастие от всичко това? Помните ли живота си преди появата на детето? Какво правехте?

  • Помните ли някога да сте следели толкова редовно прогнозата за времето?

  • Помните ли някога да е било толкова важно в колко часа ще си легнете вечер, за да сте бодри на другия ден?

  • Помните ли някога да сте вълнували повече при вида на детски дрехи или детски играчки?

  • Не е ли прекрасно да сте отново дете, да виждате сякаш за първи път Мечо в Жирафчо в зоологическата градина, да правите „торта” от камъчета и да да я продавате с „пари” от листа?

  • Не ли вълнуващо, под претекста детето Ви да не падне, да се пуснете с него по пързалката, а всъщност да го правите, защото толкова ви се иска...да го направите?

  • Помните ли някога да сте били толкова щастливи?

 

Остави коментар

Web Analytics